Genel Bilgiler

Genel Bilgi

Makine Programın’da öğrenim süresi 2 yıldır.  Bölümümüze sınavsız geçişle gelen meslek lisesi mezunları  ya da artan kontenjanlara sınav puanı ile yerleştirilen lise mezunları, Mesleki eğitim sonunda mezunlarımız; torna, freze, taşlama gibi konvansiyonel takım tezgahlarını ve gelişmiş bilgisayar kontrollü CNC tezgahlarını kullanarak makine parçalarının yapımı için gerekli beceriyi ve teknolojik bilgiyi kazanırlar Öğrenim süreleri boyunca aldıkları dersler ve hazırladıkları ödev ve tasarladıkları projeler problem çözme yetilerini geliştirmek için kullandığımız en önemli araçlardır. Makine konuları ile ilgili becerilerini geliştirirken sadece alıcı olmak dışında, öğrendikleri bilgileri pekiştirme ve kendi düşünceleri ile birleştirip çözüm odaklı çalışmayı öğrenirler.

Yüksekokulumuzdan Makine Teknikeri unvanını alarak mezun olan öğrenciler görev itibarı ile üst düzey yönetici ve mühendis ile usta ve teknisyen arasında bulunan teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla bir uygulama becerisine sahip bir teknik eleman olarak bazı küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü üstlenebilir ve ara eleman olarak sanayinin çeşitli dallarında çalışmakla birlikte kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilirler.

 

Edinilen Ünvan

Makine Teknikeri Ünvanı

 

Başvuru Şartları

Lise Diploması
Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme.

 

Eğitimsel ve Mesleki Amaçlar

Bilgisayarlı Tasarım ve Üretim dalında çalışan makine teknikerleri geleneksel imalat yöntemleri, tasarım teknikleri, malzeme seçimi, bilgisayarlı tasarım ve bilgisayarlı üretim yöntemleri konusunda temel bilgi ve becerilere sahiptir.

 

 

 

Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı

Mezunlarımızın Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde ilgili lisans programına geçiş imkânları vardır. Dikey Geçiş Sınavı ile geçebilecekleri lisans proğramları ÖSYM’nin DGS klavuzunda Tablo 3 de şu şekilde verilmektedir:

Endüstri Mühendisliği

 Enerji Sistemleri Mühendisliği

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 

Enerji Yönetimi

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği 

İmalat Mühendisliği 

Makine Mühendisliği 

Makine ve İmalat Mühendisliği 

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği 

Malzeme Mühendisliği 

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 

Nanoteknoloji Mühendisliği 

Nanobilim ve Nanoteknoloji 

Otomotiv Mühendisliği 

Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği




Öğr. Gör. TUBA BALCI
Güncelleme : 9.01.2024 17:42:54